Het werd echt wel tijd dat ik dit onderwerp ook eens ga belichten.
Immers heb ik al best veel geschreven over Yoni massage
Maar daar hoort nu natuurlijk ook de Lingam massage bij.

Wat is het?
Voor mij is Lingam massage een massage/aanraking en vooral de-blokkering van het hele genitale gebied van de man, eigenlijk dus een massage van de penis, testikels, perineum en de ruimte daarom heen.

Waarom een lingam massage?
Omdat het voor mij thuishoort in een tantra sessie, en ook omdat ik er veel les in heb gehad. Wat is het doel anders dan de man “lekker maken”?  Nou, heel veel! Het voert te ver om precies in alle nuances uit te leggen hoe ik het aanpak en op welk moment ik wat doe. Dat is het fingerspitzengefühl zeg maar…Wat ik er wél over kan zeggen dat voor mij de Lingam massage sacred (heilig) is, een manier om de man te leiden naar diepere lagen in het zijn. En jezelf als gever trouwens ook! De Lingam massage kan gegeven worden door een vrouw, maar ook door een man natuurlijk!

De aanwijzingen die ik hier geef geven een algemeen beeld. Natuurlijk is elke man anders en reageert anders, en daar zal je op in moeten spelen als gever. Volg dus daarom altijd je eigen gevoel en intuïtie en doe of laat niets doen, wat voor jou niet prettig is! Begin altijd met een tantra massage, lees even deze blog voor de aanwijzingen

Dus stel:  je hebt je voorbereiding gedaan, je ruimte voorbereid, samen geademd, oogcontact gemaakt en de hele achterkant van zijn lichaam wakker gemasseerd. Dan ben je zo ongeveer toe aan het Lingam stuk. Als de man op de rug ligt en je masseert hem, let dan even de de reactie van zijn lichaam, en kijk hoe “wakker” hij al is in zijn bekken. Een bekken wat wakker is komt los van de mat, tilt zijn achterwerk op, waardoor je ruimte krijgt om daar eens met je hand te strijken en alvast iets vast te pakken. Let erop dat jouw aanrakingen altijd met veel liefde, acceptatie en openheid gebeuren. Zonder lading of oordeel. Het is zaak bij een lingam massage de energie op te wekken, te verspreiden en zo lang mogelijk vast te houden. Zo kan je partner veel meer tot ontspanning komen in zijn eigen genitale gebied zonder de druk dat er iets moet gebeuren. Tegelijk kan het helend zijn, om de acceptatie en aandacht te krijgen daar. Het kan helpen een Lingam die snel ejaculeert (sneller dan de man wil) wat tot rust te brengen en een Lingam die wat onzeker is, meer wakker te krijgen.

Is de man nog niet wakker in zijn bekken? Dan kun je wat pulsaties geven op het sacrum (heiligbeen, plekje helemaal onderaan de ruggengraat). Doe dit in het begin voorzichtig en forceer nooit. In mijn workshops doen we regelmatig pulsaties op het lichaam, dus als je dit wilt leren doe een keer mee. Is de man behoorlijk wakker in zijn bekken, verspreid dan de energie naar de buitenkant van zijn lichaam.

Als je de voorkant in beeld hebt (als hij is omgedraaid) moet je even voelen hoe je het verder aan gaat pakken. Ik gebruik zelf nooit echt een formule. Wát je precies doet is minder belangrijk dan hóe je het doet. Je moet nu heel precies voelen wanneer je de lingam kunt aanraken. Doe dit in het begin rustig, of leg alleen maar even je hand erop. Ga daarna verder op een andere plek, bijvoorbeeld zijn bovenkant borstbeen. In een tantra massage is het zaak de energie van het bekken te verbinden met de andere centra (buik, hart, keel). Probeer dus te denken in lijnen en werk op een lijn. Dus van de Lingam naar boven. Of juist vanaf de borst-hartstreek naar de Lingam. Waar je begint? Probeer het uit, en je zal merken dat het elke keer anders is, probeer een ingang te vinden waar je binnen kan komen. Voor mij is de Lingam massage bedoelt om de man te openen, we gebruiken de sterke energie van de Lingam om steeds dieper in zijn wezen te komen. Dus de energie steeds meer naar binnen richten in plaats van naar buiten. De Lingam is een prachtige bron van energie (stick of life!) die je daarvoor kan gebruiken. Daarvoor moet je wel durven en al je oordelen opzij zetten. Besef dat je als  gever veel energie kan krijgen van een Lingam vast te houden en dat je die energie lekker moet doorademen. Je gaat hierbij ook je eigen oordelen over mannen tegenkomen, totdat ze uiteindelijk kunnen wegsmelten en er alles maar energie overblijft (tenminste zo was het bij mij).

Ok, en als je dan geopend hebt, de man ademt mooi en je voelt dat hij naar een diepere laag is gezakt (dit is het fingerspitzengefühl, kom naar onze workshops om dit fingerspitzegefull te oefenen) dan kan je je meer focussen op de Lingam an sich.
Kruip nu op een plek waar je er makkelijk bjj kunt. Bijvoorbeeld tussen zijn benen. Zorg er eerst voor dat je zelf comfortabel zit. Leg nog even één hand op hart, één hand op Lingam om de connectie te maken. Dan zal ik nu wat vertellen over de strokes die je kunt maken.

Begin bij de basis: leg je hand op perineum (onder de testikels) en voel hoe het daar voelt. Dat kan variëren tot keihard en gespannen tot meer puddingachtig zacht. Als het daar heel gespannen is, probeer het langzaam wat los te strijken. Pulseren kan ook om er meer energie te brengen. Daarna kun je de testikels vastnemen in één hand (even oefenen als je het eng vindt, vaak zijn we te voorzichtig, maar als je het met respect doet kan een man veel hebben daar). Als je deze omvat hebt kun je de huid een beetje stretchen alle kanten op. Dit is voor een man heel ontspannend en aardend. Draai cirkels met je vlakke hand over de testikels.

Voel dan eens aan de basis van de Lingam het deel waar de penis het lichaam in gaat. Tast met je vingers (voorzichtig!) en diep rond en probeer ook hier wat te stretchen. Ondertussen vraag je of het allemaal ok is wat je aan het doen bent, en let je ook op reacties die je krijgt. Probeer als man je helemaal over te geven aan deze strokes en niets te willen of te doen. Je kunt de Lingam bij de basis beetpakken en hem wat omhoog trekken (voorzichtig) en verschillende kanten op bewegen. Wil je meer energie in de lingam brengen? Maak dan strijkingen naar de top van de lingam, wil je de energie wat temperen? Maak dan strijkingen naar de basis, richting testikels en anus of neem een pauze en masseer even zijn nek.

De volgende strokes zijn meer stimulerend, als je partner snel ejaculeert even opletten en op tijd stoppen om samen te ademen en oogcontact te hebben. Je kunt nu de schacht van de penis van beneden naar boven strijken. Wissel van hand, Let erop dat je nog niet rechtstreeks de eikel stimuleert. Probeer hoe het voelt als je een ringetje maakt van duim en middelvinger of je hele hand gebruikt. Begin altijd langzaam en natuurlijk gebruik je (veel) olie. Tussen elke stroke pauzeer je even, verspreid je de energie (probeer maar eens stevig over de benen naar de voeten te strijken). Gebruik de Lingam als vuurmaakstick, en wrijf hem tussen te handen. Strijk eens van boven naar beneden, en strijk door tot het perineum. Een heel stimulerende stroke is als je de eikel vastneemt een een soort draai/knijpbeweging maakt, alsof je een sinaasappel perst. Als ontvanger moet je nu goed ademen en proberen je lichaam te ontspannen, open je borst, buik en keel.
Als de energie heel hoog is vertraag dan, adem samen en vooral verspreid! Trek lijnen naar buik, hart, keel en kruin en naar beneden, naar de voeten. Zo kan je partner tot een totaal ervaring komen.

Om af te ronden leg je hand op hart en hand op Lingam en voel je samen na. Dek je partner toe, raak hem daarna niet meer aan zodat de ervaring geïntegreerd kan worden.

Ik ga verder niet zoveel meer uitleggen.
Véél belangrijker is de intentie en het plezier waarmee je dit kan doen.
Bedenk dat je als gever ook heel veel zal voelen en monitor jezelf dan ook goed. Vind je het nog fijn om te geven? Of wil je ermee stoppen en afronden? Dit geldt uiteraard ook voor de ontvanger! Probeer de sacredness van deze massage te voelen en te begrijpen. Bedenk dat je niet alleen zijn Lingam aanraakt maar zijn hele wezen, dat je via de Lingam alle lagen kan openen. In mijn workshops is de Lingam massage altijd gecombineerd met Pranayama zodat we de opgewekte energie steeds mooi verspreiden en transmuteren.

Al schrijvende merk ik bij mezelf dat er heel veel gedachten opkomen. Kan ik dit wel zo neerschrijven? Welke reacties gaan erop komen? Is het wel duidelijke genoeg? Er is zóveel nuance, zovele stappen die je kan nemen, zijpaadjes te bewandelen. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat ik nu handvatten heb gegeven waarmee je zelf aan de slag kan.

Wil je hier meer van leren? Kom dan naar onze volgende workshop Lingam massage. Daar doen we de hele voorbereiding, de demo en kan je onder onze begeleiding oefenen met de voorbereiding, de tantra massage, de strokes, en vooral de Pranayama’s.

Wil je een keer een tantra sessie mét Lingam Massage van mij ontvangen? Lees hier meer en plan je sessie in.
Veel plezier met het geven en ontvangen van de Lingam Massage

Showing 2 comments
 • Adrie Derks
  Beantwoorden

  Ik ben pas gestart met Tantra en het ontvangen van massages, ik probeer zoveel mogelijk duidelijke informatie te lezen.
  Wij kennen elkaar zeker niet ik woon in Noord Holland nabij Alkmaar en vond het heel moeilijk een betrouwbaar adres te vinden (geen seks werker)in mijn nabije omgeving maar heb nu denk ik een goed adres.
  Wat jij omschrijft is netjes en duidelijk genoeg om te begrijpen wat een lingam massage inhoud.

  • Jessica Jobse
   Beantwoorden

   Dank je wel Adri, ik probeer het zo goed al mogelijk te omschrijven! Je bent altijd welkom om te komen ervaren. Hartegroet, Jessica

Plaats een reactie