Hier geef ik je graag wat tips voor als je zelf thuis een (tantrische) massage wilt geven aan je partner. Probeer het eens uit en laat me weten hoe het ging!

1. bereid jezelf en de ruimte voor
Maak tijd vrij,  telefoon weg, en maak een lekkere warme cosy plek, met een matrasje, kaarsen, handdoeken, fijne muziek en warme massage olie.

2. nodig je partner uit op deze heilige plek
Betreed met je partner de ruimte, en beschouw dit begin als een heilig moment. Jullie gaan samen een reis maken. Ga tegenover elkaar zitten of staan, en maak oogcontact en contact met je eigen hart. Stem ademhaling op elkaar af en voel zonder elkaar al aan te raken de energie die er is tussen jullie. Praat samen over wat je wilt ervaren, bespreek je grenzen, en wat je wel en niet wilt ervaren. In (tantra) massage is respect heel belangrijk, ga nooit over grenzen heen van anderen (dan ben je snel het vertrouwen van de ander kwijt).

3. adem!
Jullie gaan energie laten stromen en dat begint door eens goed te ademen samen. Adem door je mond in en uit helemaal tot in je bekkenbodem, span af en toe daarbij je bekkenbodem spieren aan om nog meer energie te genereren. Maak ook maar eens geluid, dat wekt nog meer energie op. En blijf verbonden en oogcontact houden. Er mag ook gelachen worden, neem het niet te serieus allemaal!

4. verzin een ritueel
Nu jullie verbonden zijn en goed ademen is het mooi om een ritueel te doen. Wij doen dit altijd in onze sessies en workshops en hierdoor wordt de energie nóg heiliger en mooier. Een ritueel is een handeling die vanuit een intentie gedaan wordt en vanuit  je hart komt. Je kunt bijvoorbeeld voor elkaar buigen, elkaar bedanken dat jullie deze ervaring gaan delen, elkaar lekkere hapjes voeren etc. Alles wat je zelf verzint is goed!

5. de massage begint, je hoeft niks te kunnen!
Nu denk je misschien “ja, maar ik ben geen masseur? Ik kan helemaal niet masseren!” Maak je geen zorgen, dat kan je wél. In tantra massage is de intentie waarmee je iemand aanraakt vele malen belangrijker dan welke techniek dan ook. Natuurlijk zijn er technieken, heel veel zelfs, maar dat kan ik hier onmogelijk uitleggen, dat moet je zien, voelen en meemaken. Maar uiteindelijk gaat het er in tantra massage om alles te kunnen loslaten en helemaal te vertrouwen op je hart en de wijsheid van je lichaam. Die weet hoe je een massage moet geven en hoe je die kunt ontvangen. Probeer het maar eens, er kan weinig misgaan, en vraag gewoon feedback aan je partner en blijf verbonden met je ademhaling en je hart (zowel voor gever als ontvanger)

6. Toch wat tips;-)!
In tantrische massage wekken we de levensenergie, wat iets anders is als iemand zomaar intiem gaan betasten of er een soort voorspel van te maken (dan ben je namelijk doelgericht ergens naartoe aan het werken en in tantra massage laat je alle verwachtingen los) Dit is vooral belangrijk als mannen vrouwen gaan masseren. Als de klik of het vertrouwen er bij de vrouw namelijk niet is, ga je zeer snel (onbewust) over grenzen en zal een vrouw zich niet open stellen voor je, het kan dan een tijdje duren voor je haar vertrouwen weer hebt. Ga dus behoedzaam te werk en besef dat deze energie op heel veel plaatsen in het lichaam zit (dus niet alleen in de genitaliën). De energie waarmee je wilt werken zit voornamelijk in enkels, knieen, knieholtes, ellebogen, oksels, zijkanten van het lichaam, oren, nek, probeer die punten uit. Kijk altijd hoe je partner reageert op jouw aanrakingen, ga liever te langzaam dan te snel, als je twijfelt of iets goed is, vraag er gewoon naar.

Geniet Ontspan, geniet, go with the flow en laat je lekker meevoeren. Ik kan er nog véél meer over vertellen maar dat doen we een volgende keer. Leuk als je tot hier las!

Liefs,


 

Plaats een reactie