Een tantra date!

Wat leuk, je deed een workshop, je kwam naar een tantra avond en je ontmoette iemand waarvan je van te voren niet had kunnen denken dat je met juist die persoon een bijzondere moment zou delen. De kracht van tantra settings is natuurlijk dat je zeer snel in overgave, verbinding en een hartsenergie komt. Heerlijk, openend en helend! Wat er van een tantra-ontmoeting kan komen bewijst de baby wel die in ‘onze’ groep is geboren.

Mocht je nou naast de worksop of setting waar je je ‘date’ ontmoet hebt nog eens gaan afspreken met je date, dan heb ik een paar tips voor je.

Bedenk dat als je iemand opnieuw ontmoet de sfeer helemaal anders kan zijn. Je zat namelijk samen in een mooie flow van een workshop, en voordat je tot je bijzondere ontmoeting kwam deed je al voorbereid werk. Je was in een mooie, sfeervolle ruimte, er was mooie muziek, wierrook, je had je speciaal vrijgemaakt voor die dag en je hoofd was even zonder dagelijkse beslommeringen. En toen, in die massage of in dat oogcontact kon je jezelf nog meer openen naar deze persoon. Dat geeft een heel speciaal gevoel, een gevoel van veiligheid, geborgenheid, van echte intimiteit. Wat er dan kan gebeuren is dat je je fijne gevoelens van dat moment projecteert op een ander persoon. Dus de reden dat jij je goed voelde kwam door hem of haar! Je wordt als het ware even begoocheld door je hormonen.

Mocht je nu nog een keer je tantra date gaan zien, dan kan het helemaal anders zijn. Het kan zijn dat de mooie flow er meteen weer is, maar het kan ook zijn dat je je nu totaal anders voelt ten opzichte van je ‘date’. Dat is op zich niet erg, als je maar opmerkt wat er gebeurd. Er zijn een paar dingen die je in acht kunt nemen om een volgende ontmoeting niet op een teleurstelling te laten uitlopen:

1. heb een plan! Voel wat je met deze ontmoeting wilt en wees eerlijk naar jezelf. Wil je elkaar in vrijheid ontmoeten of ben je eigenlijk stiekem op zoek naar een relatie. Dat laatste is niet erg, maar als 1 persoon gewoon een leuke tantra ontmoeting wil, en de ander een ontmoeting waar hopelijk een relatie uit voortvloeit dan is er een ongelijkheid in intenties. En dat verschil in intentie wordt door de ander opgepikt, ook al spreek je het niet uit in woorden, het verstoort jullie samenzijn.

2. zet een kader neer/check je grenzen. Bespreek open met je date wat je wilt gaan ervaren en welke oefeningen jullie samen wel of niet willen gaan doen. Als je ‘alles open’ laat is dit misschien wel spannend, maar het kan er ook makkelijk voor zorgen dat je eindigt in seks met elkaar hebben. Als dit voor jou ok. is, dan is dat natuurlijk prima. Maar besef dat het level van intimiteit wat je aangaat een weerslag zal hebben op je hele systeem en dat vooral vrouwen daar de nawerking van zullen voelen. Tongzoenen, orale seks en penetratie zijn dingen die je in je hart raken en bedenk voor jezelf met wie je dat wel en niet wilt delen.

3. wees je eigen space holder. Als je al ervaring hebt in tantra dingen zoals massage, dan ben je misschien al wat vrijer geworden in jezelf laten aanraken. Dat is op zich prima en heerlijk. Maar bedenk dat er in een workshop een facilitator is die de space holder is, instructie geeft, kan helpen en een oogje in het zeil houdt. Ga je nu zonder deze space holder samen aan de slag. dan betekent dit dat je dus zelf je eigen space moet houden. En omdat je werkt met een sterke energie en er daarom snel verlangen bij komt kijken kan je ook makkelijk ‘uit de bocht vliegen’, en misschien verder gaan dan je oorspronkelijk van plan was. Hiermee van te voren rekening houden en jezelf ‘sterk’ maken beschermt je hiertegen.

4. check je bewustzijn tijdens de date.  Wees je ervan bewust dat niet iedereen op hetzelfde level zit. Misschien heb jij net iets meer ervaring, kun jij de sterke energie die er vrijkomt iets beter containen. Als je merkt dat dit zo is, neem dan ook de leiding. Vaak is het zo dat vrouwen afwachtend zijn, maar als een vrouw meer ervaren is, zou zij eigenlijk de man als het ware ‘ bij de hand’ moeten nemen en laten zien en voelen hoe hij het kan doen. Het komt vaak voor dan mannen, als ze eenmaal in hun flow (opwinding) komen iets minder remming hebben, en dan een beetje bijgestuurd moeten worden. Heb je dan een ‘ afwachtende’  vrouw die denkt ” hij weet het wel”, dan is dat het recept voor teleurstelling. Dus: check je bewustzijn, gebruik je verstand en vooral ook je intuïtie.

Dat waren mijn tips? Hopelijk ging het niet te snel voor je en begreep je de context waaruit ik dit schreef. Vergeet ook vooral niet te genieten en te leren van je ervaring. Iemand op deze manier (intiem) ontmoeten is heel bijzonder en uniek.

Showing 2 comments
  • Anton
    Beantwoorden

    Dank je wel. Het helpt om alles in het juiste perspectief te zien. Ik verlies me gemakkelijk in mijn gevoelens. Deze uitleg helpt teleurstelling te voorkomen.

  • anne de meyer
    Beantwoorden

    wow ja mooi… helemaal echt en puur en het klopt ook… en in een tantra ervaring is alles ok zoals het nu is… ook al heb je niet durven bijsturen of ho zeggen… das ok het belangrijkste is om er daarna over te communiceren…

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.