Een tantra sessie

Verhoogt levensvreugde, geeft energie en brengt rust en vrede

Tantra sessie

Allereerst gaat het in mijn tantra sessies om heling en het creëren van een spirituele sfeer. Daarvoor doen we samen een ritueel, en leer ik je een ademhalingstechniek. We werken stap voor stap en bewust aan jouw gronding, ademhaling en het maken van contact. Juist in het contact dat er gemaakt wordt kunnen de diepe processen zich in jou voltrekken. We nemen hiervoor dus de tijd, voordat ik tot behandeling overga. Die tijd is nodig om je werkelijk open te stellen, want mijn behandelingen zijn meer dan oppervlakkige “feel good”  ervaringen, hoewel ze magisch en heerlijk zouden kunnen aanvoelen natuurlijk. Lees hiervoor testimonials.

Je hebt vast al begrepen dat je door het beoefenen van een tantra sessie in hogere sferen en zelfs extase kan komen. Natuurlijk is dit waar, maar vaak wordt vergeten erbij te vermelden dat dit oefening vereist. Je kunt ook niet virtuoos leren piano spelen in 1 dag toch? Daarom reik ik je technieken aan die we gebruiken om maximaal resultaat te krijgen in een tantrische sessie.

voel-je-energie-stromen

Voel je energie stromen

Een tantra sessie kan diepgaande heling brengen omdat we werken op het diepste niveau. Net zoals je bij een huis bouwen begint met de fundering, zo werk je in een tantrische sessie aan jouw fundering. We beginnen dus bij de onderste chakra’s, en daar zit ook jouw basis/levensenergie. Uiteindelijk gaat het erom de opgewekte energie te laten doorstromen naar de hogere chakra’s, maar voordat we zover zijn moeten we een beetje ruimen samen, om hiervoor de weg vrij te maken.

Jezelf leren
kennen op
een dieper niveau

Vergroot je levensvreugde

De kracht van het werken met seksuele energie is duidelijk waarneembaar en merkbaar. Het verhoogd je levensvreugde, geeft energie en brengt rust en vrede. Je leert jezelf kennen op een dieper niveau. Het is bevrijdend om je (seksuele) zelf helemaal te mogen ervaren, zonder remmingen. Je bent even helemaal in een ‘andere dimensie’ ver weg van de dagelijkse beslommeringen, die je daarna weer met frisse moed aankunt. Het is ook een bijzondere ervaring om jezelf in een seksuele stroom te voelen, zonder dat je doelgericht met seks bezig bent, vaak is dit echt een nieuwe ervaring.

Hoe gaat een tantra sessie
in zijn werk?

Is het je eerste tantra sessie, dan teken je de disclaimer. We kleden ons om in een sarong (omslagdoek). Dan volgen oefeningen die we samen doen om je energie en je lichaam wakker te maken. Ik kan dan meteen zien hoe je in je lijf zit en ga je helpen er meer in te zakken. Dit doen we door bewuste ademhalingen, gronding en het gebruik van bandha’s die ik je leer. Daarna volgt de massage, die je naakt mag ontvangen. Je ligt op een mat op de grond in een goed verwarmde ruimte. Ik gebruik warme, neutrale olie. Na de sessie wordt de olie verwijderd. Je kunt niet douchen. Ik werk met jouw hele lichaam en activeer je seksuele energie dus ik raak je hele lichaam aan. Dit doen we omdat daar juist de bevrijding en helende kracht ligt! Bedenk dat ik altijd werk met jouw instemming dus we doen niets wat voor jou niet goed voelt.

Lingham en Yoni massage

Lingam en Yoni zijn de tantrische benamingen voor Penis en Vagina. Als ik een tantrische massage sessie geef hoort een Lingam of Yoni massage hier ook bij. Ik ga hierbij respectvol en voorzichtig te te werk en zal al mijn technieken en open hart aanwenden om het tot een bijzondere ervaring te maken.
Bij mannen zit de lingam massage verweven in de gehele ervaring en gaat het erom de opgewekte energie door heel het lichaam te brengen zodat het een totaal orgastische ervaring wordt. Denk hierbij niet aan een piek-orgasme, maar aan een totale lichamelijke ervaring. Vrouwen wensen vaak een andere benadering. Voor hen is het fijn om op een zachte en rustige manier contact te maken met hun Yoni en gehele bekkengebied. Ik werk voor iedereen op maat dus zal elke sessie uniek zijn, afgestemd op wat jij op dat moment nodig heeft. Als bodyworker ben ik zeer gevoelig in het waarnemen en opsporen van blokkades welke door strijkingen, druk, ademhaling en beweging kunnen worden bevrijd. Dit is een indrukwekkende en bevrijdende ervaring.

Tantra is geen therapie

Een tantra sessie is geen vervanging van therapie, hoewel het zeer therapeutisch kan zijn. Ik heb een sterk invoelend vermogen en mensen vertellen me graag wat ze op hun hart hebben, maar ben geen therapeut. Tantra sessies kunnen een enorme aanvulling zijn op een therapeutisch proces, omdat we samen stappen kunnen zetten die je in de reguliere therapie niet zet. Zit je echter enorm in de knoop, is je psychisch lijden erg groot? Dan raad ik je aan eerst naar een reguliere therapeut te gaan. Tantra sessies zijn alleen behulpzaam als jij jezelf enigszins kan dragen, en je eraan toe bent om aangeraakt te worden. Twijfel je? Dan kunnen we hier samen naar kijken of een tantra sessie voor jou op dit moment geschikt is.

Doorbreek je blokkades

Vaak stuiten we ook op blokkades. Deze kunnen door een diepe ademhaling, het maken van geluid en de juiste massagetechnieken worden bevrijd. Ik pas zachte de-armouringstechnieken toe als dat nodig is. Ik geloof in een zachte benadering en een stap- voor stap proces om je lichaam steeds meer te kunnen ontspannen en overgeven. Ik maak gebruik van druk technieken, pranayama’s (snelle ademhalingen), beweging en geluid om je te helpen de vastzittende energie te bevrijden. De massage zal ook een fysieke en emotionele ontgiftingsreactie teweeg brengen. Het is daarom verstandig om na de massage veel water te drinken en de tijd te nemen om na te voelen.

Wat kan er niet

Hoewel tantra vaak geassocieerd wordt met erotiek of erotische massage, is het wezenlijk anders. Het wordt niet op prijs gesteld als je vraagt om een “happy ending”. Het gaat in de sessie om de totaal ervaring en we zijn niet gericht op ontlading of een doel, dan kan “alles” vanzelf komen en stromen. We stemmen voordien altijd af wat jouw intentie is voor de massage en wat jij ermee wilt bereiken. Ik zal altijd proberen jou zo veel mogelijk ten dienste te zijn met alles wat ik weet en kan. Het is echter niet zo dat dit een erotische dienstverlening is waarbij de cliënt bepaalt wat hij van mij wil krijgen. Ik ben ten alle tijde leidend in de sessie. Helaas wordt dit soms toch niet goed begrepen, en kan het een reden zijn dat ik je weiger als cliënt. Een tantra sessie is ook geen wederzijdse uitwisseling. Het gaat in deze behandeling om het ontvangen, en ontvankelijk zijn. Laat mij het hele proces leiden en geef je over aan wat er komt.

Sessies zijn interessant als

– Je jezelf graag wilt openen voor liefde of seksualiteit, maar iets
houdt je tegen en je hebt er geen vat op.
– Je seksuele problemen hebt zoals laag libido, vroegtijdige zaadlozingen, erectiestoornissen, vaginisme, angsten rondom seks, oversekst zijn ed. Het is vaak gewoon een kwestie van een energiestroom die geblokkeerd zit, we kunnen dit samen weer tot en meer stromend geheel maken.
– Je uiteraard elke andere lichamelijke of mentale klacht hebt, een tantra sessie kan rust brengen

Wil je NU beginnen met tantra? In het e-book: Beginnen met tantra, help ik je op weg.

Workshops

Bekijk de mogelijkheden

Agenda

Maak een afspraak

Over mij

Ik stel me graag aan je voor

Blog

Lees mijn artikelen