Het leek mij leuk om in een artikel jou wat tips te geven over hoe je het aanpakt als je een vrouw een Yoni massage wilt gaan geven.

Een Yoni massage kan gegeven worden door de partner, maar bijvoorbeeld ook door een goede vriend of vriendin. Het is belangrijk dat er afstemming is tussen de partners, en dat de ontvanger helemaal klaar is om deze massage te ontvangen.

Met deze 5 tips help ik op weg over hoe je aanpakt. 

1. Tref de juiste voorbereidingen.

Kies een rustig en ongestoord moment samen. Bereid de plek voor, zorg voor een zachte ondergrond, warmte en een lekkere massage olie. Voor de vagina kan je natuurlijke kokos olie gebruiken of speciale vagina olie: Subidan. Deze is verzachtend, energetisch en helend voor de Yoni. Zorg voor voldoende handdoeken. Bespreek met de ontvanger wat zij wil en niet wil en of er iets is waar je rekening mee moet houden.

2. Bereid haar voor

Om een Yoni massage te geven moet je eerst het hele lichaam van de vrouw aanraken en opwarmen. Begin bij de uiteinden van haar lichaam, haar handen en voeten bijvoorbeeld en geef deze een aandachtsvolle aanraking. Haar nek en rug masseren zal ook voor de nodige ontspanning zorgen.

Wat je precies doet is minder belangrijk dan de intentie die je in je aanraking stopt. Een vrouwenlijf is supergevoelig en zal altijd jouw (onbewuste) intentie voelen. Als het niet veilig voelt zal ze zich niet openen voor jou, dus wees heel bewust met je volle aandacht bij haar. Dan kan ze zich meer en meer overgeven aan de ontspanning die nodig is voor de volgende stap.

Om deze reden is het ook heel fijn om deze Yoni massage met een vrouw te doen, de energie is dan namelijk anders, er is dan geen polariteit. Hoewel er in mijn beleving ook niets mis mee is om dit door een man die je vertrouwt te laten doen. Als je aanraakt let dan ook eens op je eigen ademhaling, adem mee met je partner.

3. Doe het rustig aan

Nadat je haar rug, benen en armen hebt aangeraakt kan je meer naar haar centrum bewegen. Laat haar omdraaien en raak nu haar buik en borsten aan. Een borstmassage is een belangrijke voorbereiding op aanraking van haar Yoni omdat deze energetisch verbonden zijn. Als je haar borsten aanraakt doe dit dan met aandacht, zachtheid en betrek haar tepels als laatste in de aanraking.

Een vrouw aanraken is subtiel en (bijna) breekbaar. Probeer haar energie omlaag te krijgen richting haar baarmoeder en yoni. Veel vrouwen zijn namelijk geneigd om als ze op deze manier aangeraakt worden met hun energie omhoog te bewegen. Probeer haar er dus bij te houden, en breng warmte en energie naar haar baarmoeder en Yoni. Leg af en toe je hand op haar onderbuik.

4 Voel haar en stroom met haar mee

Als ze voldoende is voorbereid en ze is eraan toe een Yoni massage te ontvangen dan vraag je eerst of je haar yoni mag aanraken. Als je deze vraag gesteld krijgt voel dan in je lijf wat het antwoord is. Voor sommige vrouwen is al het voorgaande namelijk al genoeg. Er is dan al zoveel aangeraakt dat ze willen stoppen. Dan dek je haar toe en blijf je bij haar aanwezig.

Wil ze nu verder gaan dan installeer je jezelf tussen haar benen en zorg dat je zelf comfortabel zit. De vrouw kan de benen over de benen van de gever leggen. Het is belangrijk dat je nu oogcontact maakt. Leg je handen over de Yoni en voel de energie van deze heilige, magische plek. Neem een beetje Yoni olie en begin aan buitenkant van haar yoni. Strijk de spanning uit haar venusheuvel, terwijl je dit doet vraag je om feedback, raak hierbij ook haar onderbuik aan. Pas je tempo en druk aan, aan wat zij prettig vindt. Vraag ernaar, en als ontvangende vrouw geef je gewoon feedback.

Je werkt dus van buiten naar binnen, dus hierna ga je naar de buitenste lippen en daarna de binnenste lippen. Deze kan je plekje voor plekje afgaan en voelen of er spanning zit, ook de bekkenbodem kan je op deze manier meenemen. Ga altijd langzaam, en behoedzaam te werk en kijk welke reactie je krijgt. Besef dat elke vrouw er anders uitziet en dat vrouwen soms onzeker zijn over hun vulva. Dus zeg lieve woorden en spreek je waardering uit over dat zij zich zo wil openstellen naar je.

Er zijn ook speciale technieken om de bekkenbodem meer te ontspannen maar die moet je zien om te weten wat je kan doen. Je kunt de clitoris zachtjes vrijmaken, dit is de meest gevoelige plek van het vrouwenlijf dus stem af wat ze daar kan hebben. Houd in gedachten dat je bezig bent met een helende massage, en laat elke doelgerichtheid los.

5 Zij is de baas

Nu je de buitenkant hebt verkend kun je verdergaan. Maar misschien wil ze nu stoppen. Daarom vraag je opnieuw toestemming om in haar Yoni te mogen voelen. Deze toestemming vragen en krijgen is heel belangrijk. Als je een duidelijke ja hebt kan je 1 of 2 vingers in haar brengen. Nu ben je aangekomen bij haar innerlijke landschap en kan je plekje voor plekje samen voelen wat er zit. Als je als gever namelijk sensitief bent kan jij ook voelen wat zij voelt.

Het weefsel van de yoni kan zacht en glad voelen, maar je kan ook wat ribbeltjes en harde plekjes tegenkomen. Deze plekjes voelen ofwel pijnlijk, branderig, of ongevoelig aan. Door hier even aandachtig bij te blijven samen terwijl je een lichte druk geeft kan er meer ontspanning komen.

Aan de buikzijde kom je na de ingang eerst de G-spot tegen. Deze voelt een beetje ribbelig, verken deze met wat lichte druk en stem af wat prettig is. Bij sommige vrouwen is deze plek in het begin niet prettig om aangeraakt te worden, het kan voelen of ze moet plassen.

In de diepte kom je de baarmoedermond tegen, wees voorzichtig ook hier. Je kunt er je vinger tegenaan leggen om deze plek meer sensitief te maken. Neem alle tijd voor dit proces. Het kan zijn dat je een hele sessie alleen maar aan de ingang bezig bent, en dat je pas een volgende keer verder kan gaan. Rust nemen voor dit proces is belangrijker dan alle plekjes helemaal afgaan.

De vrouw is altijd de baas, dus houdt oogcontact en vraag haar hoe het voelt. Als ontvanger geef je feedback over wat je ervaart. Er is geen resultaat te behalen anders dan dat je dit samen met je volle aandacht verkend. De meeste vrouwen zijn op deze manier nog nooit zo aandachtig aangeraakt en dit hele proces samen doorlopen is erg mooi en helend. Sluit de sessie af door op geleide van de vrouw je vinger weer naar buiten te brengen en leg je beide handen op de Yoni. Laat haar nog even liggen om te kunnen navoelen.

Tot slot nog een paar woorden over Yoni massage.

Besef dat deze vorm van aanraking diepgaand en helend is. Zowel voor de gever als voor de ontvanger! Het resultaat is dat er veel meer bewustzijn in het hele bekkengebied van de vrouw komt en dat de Yoni ontvankelijker wordt en meer gaat stromen.

Er kunnen veel emoties vrijkomen bij dit proces. Daarom doe je dit als vrouw alleen maar als je voelt dat je eraan toe bent, en als je dit kan doen met iemand (m/v) die je volledig vertrouwd. Neem de tijd en ruimte met elkaar, je hoeft niets anders te doen dan aanwezig te blijven bij haar. Vrouwen die nare seksuele ervaringen hebben meegemaakt kunnen Yoni massage als heftig ervaren. Als je tijdens het proces merkt dat het ‘teveel’ wordt, beëindig dan de sessie, of geef haar lijf nog een fijne massage en ga de volgende keer gewoon verder.

Ik hoop je hiermee op weg geholpen te hebben als je samen een sessie wilt doen.

Mocht je als vrouw een Yoni massage willen ontvangen van mij, dan kan dat, je kunt je partner meebrengen als je dat fijn vindt.

Veel zachte heling en liefs!

Jessica

Showing 2 comments
 • Ger
  Beantwoorden

  Bedankt voor je uitgebreide uitleg

  Ger

 • Sander
  Beantwoorden

  Wat lief!

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.