Intuïtief voelde ik aan dat een sessie bij jou goed voor mij zou zijn en dat bleek inderdaad het geval. Het ging heel diep, er gebeurde veel. Wat ik bijzonder vond ik dat ik alles heel bewust meemaakte maar tegelijkertijd ook heel ergens anders was.
Fijn dat jij mij begrijpt, ik voelde (h)erkenning en voor mij was het ook een bevestiging dat ik de juiste stap zet (beëindigen van de relatie).
Ik denk dat er veel vrouwen zijn met problemen op seksueel vlak en daar kun je over praten, maar daar bereik je in mijn ogen niet veel mee. Het is inderdaad zo dat je lichaam erblj betrokken moet worden. En ja, zo’n sessie is soms heftig, maar de energie komt wel op gang.
Na de sessie voelde ik me krachtiger dan daarvoor, beter opgewassen tegen de negatieve lading van mijn familie, die ik ongetwijfeld over me heen ga krijgen. Het geeft me ook meer energie. Heel mijn leven ben ik al bekend met moeheid en dat heeft volgens mij alles te maken met die blokkades is mijn onderlijf, waardoor die oerenergie niet kan stromen. Een soort van afgesloten zijn van de levensenergie.

Het belangrijkste verschil tussen voor en na de sessie is het volgende; mijn bereidheid om me open te stellen voor sexualiteit. Het was een ondergeschoven kindje voor mij geworden, iets waar ik niet meer naar wilde kijken. Ik was het zo beu, dat geneuzel tijdens mijn relaties, dat moeilijke gedoe, wat altijd voor problemen zorgde. Eigenlijk was ik er helemaal klaar mee. Maar nu wil ik me weer gaan openstellen. Niet omdat een ander dat wil of omdat het nou eenmaal erbij hoort, maar omdat ik het mezelf waard vind om me ook op die manier open te stellen voor het leven. Omdat het inderdaad heel mooi kan zijn door de stroom en uitwisseling van energie. In die zin is het een verrijking van mijn leven. Ja zeggen tegen het leven is voor mij ook ja zeggen tegen sexualiteit, maar wel op de manier zoals ik dat wil, dat is de insteek. Het leven en dit lichaam is weer van mij en ik bepaal wat ermee gebeurt, niemand anders. Uiteraard is dit een leerproces, maar ik ga ermee aan de slag en ga het onderzoeken. Dit had ik eigenlijk niet verwacht en het is een mooi cadeau, ik zie het ook als soort van eerbetoon aan mijn oma, tantes en moeder.
Waar ik wel voor wil waken is dat dat sexualiteits-onderzoek geen doel op zich wordt. Voor mij staat de relatie met wat ik werkelijk ben voorop en ik sta open voor het leven. Daaruit voortvloeiend zullen er mensen en situaties op mijn pad komen en dat is prima, maar ik ga niet meer naarstig op zoek naar iets of iemand omdat ik denk dat ik daardoor gelukkiger word.
Na die ene tantra-avond wist ik dat er in korte tijd veel zou veranderen in mijn leven, al wist ik toen echt nog niet wat. En ja, het gaat nu heel snel, volgens mij ook door die sessie bij jou.
Het leven is weer van mij en dat voelt heel bevrijdend, nu kan ik verder groeien.

Miranda.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.