Lieve Lezers,

Dit blog over lingam massage schreef ik in februari 2019 en ik heb het nu, mei 2023 nagelezen en waar nodig aangevuld.

Het is mijn meest gelezen blog, kennelijk raakt het de lezer, dat begrijp ik!  Ik hoop jou hiermee te inspireren en dat je de lingam massage in zijn diepte kunt gaan begrijpen en waarderen. De lingam massage is een techniek waar ik en Queen (daarover meer in een andere blog)  inmiddels enorm veel ervaring mee heb. En in feite is elke lingam ondanks de verschillen in zijn verschijningsvorm gelijk in energie.

Wat versta ik onder de lingam massage?
Een lingam massage is een massage/aanraking met als doel de-blokkering en energetisering van het gehele genitale gebied van de man. Dus dat is: de penis, de testikels het perineum en de bekkenbodem. Alle gevoelens die er daarbij aanwezig zijn worden verwelkomend en ontvangen in mijn hart. Uiteraard is de lingam massage ook ‘spannend’ en soms erotisch geladen, bij sommigen alleen al als de man zich voorstelt hoe dit zou gaan. Hier vermengt de mentale energie zich met de energetische en emotionele laag. Het is belangrijk te beseffen dat ik dit niet afwijs, maar dat het voor mij om veel meer gaat dan alleen maar  een ‘lekkere’ of  ‘spannende, erotische’ belevenis. En dat het  door mij niet op prijs gesteld wordt als je mij alleen maar benadert voor een spannende of erotische belevenis. Voor mij is de energie van de lingam heel energetisch voelbaar en we gaan die energie gebruiken om je gehele energielichaam in beweging te krijgen en te openen.

Waarom een lingam massage?
Omdat het voor mij thuishoort in een tantra sessie, en ook omdat ik er veel over geleerd heb in mijn opleiding. Wat is het doel anders dan de man “lekker maken”?  Nou, heel veel! Het voert te ver om precies in alle nuances uit te leggen hoe ik het aanpak en op welk moment ik wat doe. Dat is het fingerspitzengefühl zeg maar…Wat ik er wél over kan zeggen dat voor mij de lingam massage sacred (heilig) is, een manier om de man te leiden naar diepere lagen in het zijn. Dit is heel erg voelbaar wanneer je de juiste sfeer en voorbereiding treft. Voor de gever is de lingam massage ook heel openend en bevrijdend om te geven. De lingam massage kan gegeven worden door een vrouw, maar natuurlijk ook door een man.

En hoe doe ik dit dan? En hoe kun jij dit doen?
De aanwijzingen die ik hier geef geven een algemeen beeld. Natuurlijk is elke man anders en reageert anders, en daar zal je op in moeten spelen als gever. Volg daarom altijd je eigen gevoel en intuïtie en doe of laat niets doen, wat voor jou niet prettig is! Gebruik je kennis en ervaring met het wheel of consent om te weten wat je kunt en wilt doen of ontvangen. Je kunt de ontvanger voorbereiden door het lichaam wakker te maken met een tantra massage, lees even deze blog voor de aanwijzingen

Wanneer je de voorbereiding hebt gedaan, je ruimte voorbereid, samen geademd, oogcontact gemaakt en de hele achterkant van zijn lichaam wakker gemasseerd. Dan ben je zo ongeveer toe aan de lingam massage. Als de man op de rug ligt en je masseert hem, let dan even op de reactie van zijn lichaam, en kijk hoe “wakker” hij al is in zijn bekken. Een bekken wat wakker is komt los van de mat, tilt zijn achterwerk op, waardoor je ruimte krijgt om daar eens met je hand te strijken en alvast iets vast te pakken. Let erop dat jouw aanrakingen altijd met veel liefde, acceptatie en openheid gebeuren. Zonder lading of oordeel. Het is zaak bij een lingam massage de energie op te wekken, te verspreiden en zo lang mogelijk vast te houden. Zo kan je partner veel meer tot ontspanning komen in zijn eigen genitale gebied zonder de druk dat er iets moet gebeuren. Tegelijk kan het helend zijn, om de acceptatie en aandacht te krijgen daar. Het kan helpen een Lingam die snel ejaculeert (sneller dan de man wil) wat tot rust te brengen en een lingam die wat onzeker is, meer wakker te krijgen.

Is de man nog niet wakker in zijn bekken? Dan kun je wat pulsaties geven op het sacrum (heiligbeen, plekje helemaal onderaan de ruggengraat) of op het pubis (schaambot). Doe dit in het begin voorzichtig en forceer nooit. In mijn workshops doen we regelmatig pulsaties op het lichaam en leer je deze techniek. Is de man behoorlijk wakker in zijn bekken, verspreid dan de energie naar de buitenkant van zijn lichaam. Of doe samen een pranayama, in combinatie met een pulsatie op het bekken zodat je de energie kunt verspreiden samen. Ik heb een paar video’s opgenomen waarin ik de ademhaling die we daarbij doen demonstreer. Wanneer je die instructies wilt krijgen kun je me daarom vragen.

Als je de voorkant in beeld hebt (als hij is omgedraaid) moet je even voelen hoe je het verder aan gaat pakken. Ik gebruik zelf nooit echt een formule, maar laat me leiden door mijn ervaring en gevoel. Wát je precies doet is minder belangrijk dan hóe je het doet. Je moet nu heel precies voelen wanneer je de lingam kunt aanraken. Doe dit in het begin rustig, of leg alleen maar even je hand erop. Ga daarna verder op een andere plek, bijvoorbeeld zijn bovenkant, borstbeen. In een tantra massage is het zaak de energie van het bekken te verbinden met de andere centra (buik, hart, keel). Probeer dus te denken in lijnen en werk op een lijn. Dus van de lingam naar boven. Of juist vanaf de borst-hartstreek naar de lingam. Waar je begint? Probeer het uit, en je zal merken dat het elke keer anders is, probeer een ingang te vinden waar je binnen kan komen. Voor mij is de lingam massage bedoeld om de man te openen, we gebruiken de sterke energie van de lingam om steeds dieper in zijn wezen te komen. Dus de energie steeds meer naar binnen richten in plaats van naar buiten. De lingam is een prachtige bron van energie (stick of life!) die je daarvoor kan gebruiken. Daarvoor moet je wel durven en al je oordelen opzij zetten. Besef dat je als gever veel energie kan krijgen als je een lingam vasthoudt en dat je die energie lekker moet doorademen. Je gaat hierbij ook je eigen oordelen over mannen tegenkomen, totdat ze uiteindelijk kunnen wegsmelten en er alleen maar energie overblijft, tenminste zo ging het bij mij.

Als je op het punt bent dat je voldoende geopend hebt, de man ademt mooi en je voelt dat hij naar een diepere laag is gezakt (dit is het fingerspitzengefühl, kom naar onze workshops om dit fingerspitzegefull te oefenen) dan kun je je meer focussen op de lingam an sich. Kruip nu op een plek waar je er makkelijk bij kunt. Bijvoorbeeld tussen zijn benen. Zorg er eerst voor dat je zelf comfortabel zit. Leg nog even één hand op hart, één hand op Lingam om de connectie te maken. Dan zal ik nu wat vertellen over de strokes die je kunt maken.

Begin bij de basis: leg je hand op perineum (onder de testikels) en voel hoe het daar voelt. Dat kan variëren tot keihard en gespannen tot meer puddingachtig zacht. Als het daar heel gespannen is, probeer het langzaam wat los te strijken. Pulseren kan ook om er meer energie aan te brengen, en je kunt in dat gebied vrij stevig werken. Daarna kun je de testikels vastnemen in één hand (even oefenen als je het eng vindt, vaak zijn we te voorzichtig, maar als je het met respect doet kan een man veel hebben daar). Als je deze omvat, kun je testikels wat stretchen alle kanten op waarbij je erop let dat je de testikels goed vasthoudt, en ze niet wegschieten. Dit is voor een man heel ontspannend en aardend. Draai cirkels met de klok mee met je vlakke hand over de testikels.

Voel dan eens aan de basis van de lingam het deel waar de penis het lichaam in gaat. Tast met je vingers (voorzichtig!) en diep rond en probeer ook hier wat te stretchen. Ondertussen vraag je of het allemaal oké is wat je aan het doen bent, en let je ook op reacties die je krijgt. Probeer als man je helemaal over te geven aan deze strokes en niets te willen of te doen. Je kunt de lingam bij de basis beetpakken en hem wat omhoog trekken (voorzichtig) en alsof je een joystick vasthoudt, en verschillende kanten op bewegen. Wil je meer energie in de lingam brengen? Maak dan strijkingen naar de top van de lingam, wil je de energie wat temperen? Maak dan strijkingen naar de basis, richting testikels en anus of neem een pauze en masseer even zijn nek.

De volgende strokes zijn meer stimulerend, als je partner snel ejaculeert, even opletten en op tijd stoppen om samen te ademen en oogcontact te hebben. Je kunt nu de schacht van de penis van beneden naar boven strijken. Wissel van hand, let erop dat je nog niet rechtstreeks de eikel stimuleert. Probeer hoe het voelt als je een ringetje maakt van duim en middelvinger of je hele hand gebruikt. Begin altijd langzaam en natuurlijk gebruik je (veel) olie. Tussen elke stroke pauzeer je even, verspreid je de energie (probeer maar eens stevig over de benen naar de voeten te strijken). Gebruik de lingam als vuurmaakstick, en wrijf hem tussen je handen. Strijk eens van boven naar beneden, en strijk door tot het perineum. Een heel stimulerende stroke is als je de eikel vastneemt een soort draai/knijpbeweging maakt, alsof je een sinaasappel perst. Als ontvanger moet je nu goed ademen en proberen je lichaam te ontspannen, open je borst, buik en keel. Je kunt ook je nek vrijleggen en je hoofd volledig naar achteren draaien om de keel en de hele lijn van chakras nog meer te openen. Als de energie heel hoog is vertraag dan, adem samen en vooral verspreid! Trek lijnen naar buik, hart, keel en kruin en naar beneden, naar de voeten, dit mag je stevig doen als het lichaam goed wakker is. Zo kan je partner tot een totale ervaring komen. Wanneer het niet lukt voor de ontvangende partner om los te komen van lustgevoelens in het bekken en de energie daar stagneert, wil het weleens helpen om de lingam even te laten voor wat het is en een stevige hoofdmassage te geven. En daarmee bedoel ik echt stevig! Op de beenderen van het hoofd en de nek kun je stevig werken, en dat helpt enorm om het hoofd los te laten om je daarna weer te focussen op de lingam.

Gedeelde extase
Wat je nu kunt doen als gever is vragen om oogcontact. Je kijkt elkaar aan, maak langzame strokes over de eikel en de schacht, of elke andere plek die goed voelt. Neem als gever de leiding en begin te ademen vanuit je hart. Die hartsenergie stuur je nu naar het hart van de ontvanger. Hij ademt met jou mee en geeft de ingeademde hartsenergie terug via de lingam. Neem die energie in je eigen geslacht op bij de inademing en geef weer terug via jouw eigen hart via de uitademing. Houdt het oogcontact! Je kunt op deze manier samen tot extase komen.

Om af te ronden leg je hand op hart en hand op lingam en voel je samen na. Dek je partner toe, raak hem daarna niet meer aan zodat de ervaring geïntegreerd kan worden. Bedenk dat je als gever ook heel veel zal voelen en monitor jezelf dan ook goed. Vind je het nog fijn om te geven? Of wil je ermee stoppen en afronden? Dit geldt uiteraard ook voor de ontvanger! Probeer de sacredness van deze massage te voelen en te begrijpen. Bedenk dat je niet alleen zijn lingam aanraakt maar zijn hele wezen, dat je via de lingam alle lagen kan openen. In mijn workshops combineren we de de lingam massage met pranayama’s (ademhalingen) zodat we de opgewekte energie steeds mooi verspreiden en transmuteren. Je kunt mij om de video’s vragen waarin ik de gebruikte ademhalingstechniek voordoe en uitleg.

Wil je een keer een tantra sessie mét lingam massage van mij ontvangen? Lees hier meer en plan je sessie in.
Veel plezier met het geven en ontvangen van de lingam massage.

Showing 6 comments
 • Adrie Derks
  Beantwoorden

  Ik ben pas gestart met Tantra en het ontvangen van massages, ik probeer zoveel mogelijk duidelijke informatie te lezen.
  Wij kennen elkaar zeker niet ik woon in Noord Holland nabij Alkmaar en vond het heel moeilijk een betrouwbaar adres te vinden (geen seks werker)in mijn nabije omgeving maar heb nu denk ik een goed adres.
  Wat jij omschrijft is netjes en duidelijk genoeg om te begrijpen wat een lingam massage inhoud.

  • Jessica Jobse
   Beantwoorden

   Dank je wel Adri, ik probeer het zo goed al mogelijk te omschrijven! Je bent altijd welkom om te komen ervaren. Hartegroet, Jessica

 • Leo
  Beantwoorden

  Dank je, Dit is voor mij heel duidelijk, Ik doe al jaren massage en dit is voor mij een extra dimensie waar ik iets verder kan dan ik normaal doe. Ik merk wel, dat je de gast moet kennen om dit te doen. Ik denk dat bij een gast die voor de eerste keer komt, de drempel nog hoog is

  • Jessica Jobse
   Beantwoorden

   Dank je wel voor je reactie. Ik weet niet wat voor soort massages je geeft. Maar wanneer je een lingam massage gaat aanbieden zou ik er duidelijk over zijn op je website en in je communicatie naar de klant, dit is niet iets wat je er zomaar even ‘bij doet’. Verder is het belangrijk dat je weet wat je doet, en er helemaal ok mee bent om dit te doen. Kortom ervaren bent.

 • Stevebeilm
  Beantwoorden

  thanks, interesting read
  _________________
  [URL=https://r5n.kzkkslots19.fun/]букмекерлік кеңсенің шеті неде?[/URL]

 • C
  Beantwoorden

  Omdat ik het nog nooit dat gehad hebt, lijkt het me dat des te spannenderom het te doen.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.