Het is heel vervelend als je als man te snel klaarkomt. Ook is het een moeilijk onderwerp, mannen praten er niet graag over. Maar omdat ik het in mijn praktijk veel tegenkom vind ik het tijd er iets over te schrijven.

Hoe komt het dat mannen (te) snel klaarkomen?

De natuur heeft mannen zo gemaakt dat ze, in het belang van de voortplanting, snel kunnen ejaculeren. Nu we niet meer in het wild in grotten wonen kunnen we meer tijd besteden aan het liefdesspel. Maar is het mannenlijf daar ook klaar voor?

Mannen kunnen zeker leren om hun ejaculatie wat langer uit te stellen. Ik heb even gegoogeld op snel klaarkomen bij mannen en ik was redelijk geschrokken van de informatie die ik daar vond. Wat voor mij opnieuw weer aantoont dat medici onvoldoende kennis hebben van de energetische mogelijkheden van een lichaam! Ik lees terloops ook dat het voor vrouwen helemaal niet zo erg is als een man na vijf minuten al klaarkomt, want de meeste vrouwen houden toch niet zo van penetratie (OMG, dit stond er echt!?) Oké, dit even terzijde, dat is voor een volgend artikel.

Volgens de bron is klaarkomen na vijf minuten normaal. Het wordt pas ‘te vroeg’, lees ik, als het binnen één minuut is.

Een tantra leraar zei me eens: “alles binnen het uur is vroegtijdig”. Waarom zegt de tantra leraar dat? Omdat hij de geheimen kent van ejaculatie-control én het bevredigen van een vrouw door middel van penetratie. Ik pleit er hier niet voor dat alle mannen het een uur moeten kunnen volhouden. Ik ben altijd van de zachte benadering, en je voelt zelf wel wat jouw motivatie is om iets te willen leren (of niet). Neem dus als criterium dat wat voor jezelf prettig aanvoelt. Als je het helemaal niet kunt controleren en het sneller komt dan jij wilt wordt het tijd om jezelf iets anders aan te leren. Hoe je ejaculatie kan leren uitstellen schreef ik al eerder, lees het hier.

Laten we eerst eens kijken naar drie oorzaken van te snel klaarkomen.

Je bent verkeerd geconditioneerd. Mannen zijn mentaal en visueel ingesteld. Ze raken geprikkeld door intense beelden (porno) en als je daar teveel naar kijkt en jezelf leert op beelden en fantasie klaar te komen dan went je lichaam daaraan. Ook als het stiekem of ‘even snel tussendoor’ moet. Op deze manier raak je meer en meer verwijderd van je authentieke seksuele respons die zich niet in je hoofd maar tussen je benen afspeelt.

Je durft je energie niet te laten stromen door heel je lijf. Dit is een oorzaak die ik vaak tegenkom in mijn praktijk. Als ik met een man werk ‘lees’ ik zijn energie en zie ik al snel wat het probleem is. Mannen zijn dan niet vertrouwd met hun eigen seksuele energie, met het complete plaatje ervan. Ze zijn als het ware over– en tegelijkertijd onder-sekst. Hun energie zit vastgedraaid in de mind, in gedachten, fixaties en fantasieën en er wordt tegelijkertijd tegen gevochten. Het mag niet, het wordt ontkent en er is weerstand tegen. Zodra er dan enige stimulatie komt wordt de spanning zo hoog dat ze snel ejaculeren. Om van de spanning af te zijn.

Je hebt te weinig seks. Helaas zeggen veel mensen mij dat ze geen bevredigende seks of helemaal geen seks hebben met hun partner. Dit is natuurlijk heel jammer. Het zorgt ervoor dat de energie bij de man niet kan blijven stromen, en op andere manier zijn uitweg moet vinden. Anders dan bij vrouwen, die hun seksuele stroom kunnen uitschakelen kunnen mannen dat veel minder, of eigenlijk gewoon niet. Daarom is het echt erg voor een man als zijn vrouw geen seks meer wil met hem. De energie zal dan een andere uitweg zoeken. Door te masturberen, fantaseren of beelden te gebruiken. (overigens heb ik hier geen enkel oordeel over, laat dat duidelijk zijn). Het is zo jammer als je je mannelijke energie niet ten volle kan benutten. Als een man regelmatig seks kan hebben, kan hij samen met zijn partner de mogelijkheden van zijn lijf verkennen en kan er een andere vorm van energiegebruik ontstaan.

Aan oorzaak no 2, het niet durven laten stromen van de energie door heel je lijf wordt samen met mij gewerkt in een sessie.

Dit is heel goed te behandelen. Áls de man al de afspraak durft te maken, want vaak is daar ook een behoorlijke angst of aarzeling. Maar als we aan de slag gaan werken we eerst aan een goede en bewuste ademhaling. De adem zorgt ervoor dat er ruimte komt en de energie beter en gelijkmatiger kan stromen. Verder wordt de energie door ritueel en massage losgewerkt en in stroming gebracht. Hóe ik dat precies doe is moeilijk te omschrijven of uit te leggen. Ik ben in staat de energie te lezen en via mijn eigen energiestroom die plekken te openen die erom vragen te worden geopend. Zo kan gestagneerde energie vrijkomen en het hele lijf meer in een geheel, een symfonie, gaan stromen in plaats van een geconcentreerde en zware energie op één plek (het bekken). De gestagneerde energie kom je tegen in het hoofd, de nek, de rug, de buik, borst, benen, de billen etc. En deze kan allemaal met een goede aanraking worden bevrijd.

Wat kan je nu zelf doen?

Relax! Ontspan & geniet. En wees lief voor jezelf. Leer goed door de ademen naar bekkenbodem en train je bekkenbodemspieren. Oefen in je billen en anus te ontspannen. Dit leer je ook in mijn workshops. Maak jezelf vrij van beperkende gedachten, sta toe dat je echt kan genieten van stimulatie en aanraking.

Doe aan mindful masturberen. Stop met even snel masturberen maar maak er een ritueel van. Betrek je hele lichaam in de aanraking en raak vooral je borst aan. Maak een verbinding met je hart. Trek een denkbeeldige lijn van je penis naar je hart en keel en probeer de opgewekte energie omhoog te werken.

Word je bewuster van waar je bent in je opwindingscurve. Train jezelf in het beheersen van je ejaculatie. Je kun je ejaculatie ook stoppen door hard te drukken op je perineum, tussen je ballen en je anus. Ga daarna weer door met stimuleren en probeer voor jezelf uit wat voor jou prettig is.
Veel succes!

From my heart to yours,

Jessica

Showing 3 comments
 • Ben
  Beantwoorden

  Mooi en interessante site Jessica.
  Ik ga is met de tips aan de slag bedankt.

 • Ladykiller
  Beantwoorden

  Denk aan voetbal of ieder ander ding. Dit is een methode die mannen al eeuwen gebruiken om de ejaculatie uit te stellen. Als je voelt dat je dicht bij een hoogtepunt komt, denk dan aan de namen van de zeven dwergen of de hoofdstad van Wit-Rusland. Raadseltjes als dergelijke kunnen je misschien net genoeg afleiden zodat je lang genoeg vol houd om je vrouw of vriendin tot een hoogtepunt te krijgen.

  • Jessica Jobse
   Beantwoorden

   Dat is inderdaad een manier om via de mind het lichaam af te remmen. Maar hierdoor verlies je wel contact met je partner en ook met je eigen lichaam. Ik kan je manieren leren waarbij je meer verbinding krijgt met zowel je eigen lichaam als dat van je partner.

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.