“Lieve Jessica.

Vandaag mocht ik mijn tweede tantra sessie bij je ondergaan.  De vorige was een maand geleden en ik ben eerlijk. Ik kwam naar je toe met een gevoel van: “We gaan het eens proberen.” Meteen als na deze sessie had ik een gevoel van bevrijding, maar ik was er nog niet achter wat mij nu echt was overkomen. De ademhalingsvoorbereiding had ik verwacht en dat was niet vervelend. Eigenlijk integendeel gaf het meteen een gevoel van erbij te mogen horen. De tantra massage die daarop volgde was een eye opener. Ik moet ook hierbij zeggen dat het voor mij allemaal nieuw was. Ik heb zeker genoten van alle aanrakingen en natuurlijk ook aan de lingam (ik ben tenslotte een man). Maar meer nog was ik verbaasd over het gevoel van verwondering over de ontspannen manier waarop de aanrakingen elkaar opvolgden en waardoor ik merkte dat er een zekere rust in mij kwam. Waar ik ooit vond dat ik niet in hocus pocus moest geloven, ervoer ik oprecht dat sprake was van een platonische liefdevolle verbinding. Nadat ik op de matras mocht plaatsnemen voelde ik de handen in warme olie heel gevoelig over mijn rug en benen glijden. Heel zacht en toch wetende waar ze moesten zijn. Na omgedraaid te zijn herhaalde dat zich over mijn borst en benen Wat je wel deed, was het optimaal opwekken van mijn emotionele ontspanning en ontlading. Voor het eerst sinds jaren heb ik gehuild. En ik geneer me er niet eens voor, omdat het zo een eerlijk en mooi moment was dat jij me hebt gegeven. Ik vond het op dat moment en nu nog terwijl ik dit type een heel kwetsbare en vanzelfsprekende ervaring. Voordat we waren begonnen vroeg je mij wat ik wilde bereiken en ik antwoordde: “Overgave”. Je hebt me die volledig en zonder enige schaamte gegeven en ik ben daarvoor heel erg dankbaar. Ik weet nu dat ik meer moet doen om mij nog kwetsbaarder op te stellen om mijn intieme emotionele mogelijkheden te verbeteren  en ik wil daar heel graag samen met jou aan leren werken. Een ding heb ik zeker geleerd. Tantra is een samenzijn van aanraken en ondergaan. Intieme aanrakingen worden niet uit de weg gegaan, maar zijn niet noodzakelijk leidend in de massage. Ik heb geleerd (nu al) dat het toelaten van toegankelijkheid  en overgave belangrijk zijn om de energiestromen als een helder beekje in de natuur te laten stromen. Tantra is daarmee voor mij ook een spiritueel werkwoord. Ik wil mij de volgende keren nog veel kwetsbaarder opstellen en nog vollediger overgeven.

Dank je wel lieve Jessica.”

Wouter

Plaats een reactie