Datum/Tijd
Date(s) - 24 maart 23
19:30 - 22:00


Na de reeks tantra magic lab van deze winter gaan we dit voorjaar verder met tantra avonden volgens het oude recept. Misschien ken je het gevoel nog van dit recept omdat je al vaker mee hebt gedaan. Of misschien wil je eens komen proeven van het steeds veranderende levenselixer.
Wat is een tantra avond? Een moment om even helemaal uit je dagelijks leven te stappen. Treed binnen in een wereld van hartsverbindingen en wakker wordende lichamen. Ervaar de gronding, de opwekkende levenskracht, de sensaties die golven door je lichamen en de verbinding met je diepste zijn. Laat je emoties los en voel de ruimte komen in je oude ingeroeste patronen. Dit alles kan stapje voor stapje en kan ook ineens vlug gaan. En soms ook lijkt alles tegen te zitten en is het alsof je niet vooruit komt. Wanneer je durft over te geven aan alles wat er op dat moment is, kan je bevrijding vinden. Dat is waar tantra in de praktijk over gaat.
Wat kan je hier verwachten:
Ademwerk & ademwerk in combinatie met asana’s (houdingen) want je wil een soepel en beweeglijk lichaam hebben. Wanneer je wilt gaan voelen zal je in beweging moeten komen. Er wordt dus actief en met elkaar gewerkt. Ik leer je ook bandha’s oftewel lock’s, dit is het aanspannen van bepaalde spiergroepen, meestal in de bekkenbodem, maar het kan ook op andere plaatsen in het lichaam zijn. Hiermee stuur je en controleer je energie door het lichaam. En je lichaam en chakra’s worden er lekker wakker van. Blokkades kunnen beter doorstromen, en je kunt zo gemakkelijk loslaten, zeker ook omdat we dit samen doen zal de energie van de groep je hierbij ondersteunen. Dristha’s, dit is het maken van oogcontact. Ook dit is een altijd terugkerend en wezenlijk onderdeel. Elke keer is je partner een spiegel voor jou, je leert jezelf en de ander ‘lezen’ en tegelijkertijd bij jezelf blijven. En verder subtielere vormen van energiewerk. Het opwekken van orgastische energie, dit doen we gewoon met kleding aan. Geleide aanraking of een vorm van lichaamswerk die ik zal begeleiden. Een ander altijd belangrijk onderdeel zijn werkvormen van het wheel of consent, zodat je werkelijk leert welke dynamieken er zijn (geven, ontvangen, nemen, toestaan) en je steeds meer je authentieke ja’s en nee’s kunt leren ontdekken. Je nieuwsgierigheid en speelsheid de ruimte kunt geven. Dit kan verder uitgewerkt worden in Ritual Play. Als achtergrond werken we ook met de polyvagaal theorie, zodat je bewust kunt worden van patronen van verbinding, je sympatische staat (actievere fight/flight) en je dorsale staat (freeze, collaps) steeds beter leert herkennen en je kunt reguleren. Verder werken we ook met mantra’s en rituelen, voor de magische touch! Elke avond zal anders zijn en het blijft leuk. Deze avonden zijn voor mensen die aan dit werk willen beginnen, en ook voor mensen die dit al (veel) vaker hebben gedaan en hun skills willen onderhouden. Het is net als sporten, als je het niet blijft doen zakt het even af, en doe je weer mee, dan heb je het ook zo weer te pakken.
Hoe gaat het in zijn werk:
Je komt op tijd, trek iets leuks, en makkelijke kleding aan (geen spijkerbroeken of strakke kleding). Telefoons uit of op stil en niet in je broekzak. Kom verder gewoon zoals je bent. De groep zal gemengd zijn, en iedereen met een juiste motivatie kan meedoen (na aanmelding). We werken met elkaar soms in tweetal of groep, dus je bent bereid met elk ander persoon in de groep samen te werken. Er is aanraking en dit wordt altijd goed begeleid, mocht je dit niet willen of kunnen maar wel willen leren, dan kan ik je hierin begeleiden zodat je je veilig voelt. Koppels zijn ook welkom. Bereidheid om met de groep samen te werken is wel nodig en speciale verzoeken voor koppels (om bijvoorbeeld bepaalde oefeningen samen te doen) kunnen worden ingewilligd als je me die van te voren laat weten. Deze avonden zijn geen therapie, maar kunnen heel goed ondersteunend zijn in een bewustwordingsproces. Er is oog voor veiligheid en regulatie, ik verwacht wel dat je in staat bent  jezelf te dragen.
 
Voor wie:
Voor iedereen van 18 jaar die zich aangetrokken voelt. Let op: inschrijven is vooraf betalen. Dus contant betalen kan niet, of alleen in overleg met mij. Ik heb helaas te vaak gemerkt dat men anders niet komt opdagen en dat is super vervelend en erg de-motiverend voor mij. Ben je helemaal nieuw? Dan 3x meedoen (dus 3x vooruit betalen) omdat je anders niet kunt ervaren hoe dit werk zal  doorwerken in je leven. Ben je al bekend bij mij? Dan kan je komen wanneer je wenst en kunt. Afhankelijk van de groepsgrootte bepaal ik de lokatie. Dat zal in Middelburg zijn of in de thuispraktijk in Oost-Souburg. Daarom is tijdige aanmelding voor mij fijn en overzichtelijk.
Wanneer:
3, 17, 24 maart. 7, 21, 28 april. 
tijd: 19.30 – 22.00
lokatie: padma of thuispraktijk
investering: 25 euro/avond. 60 euro voor 3 keer. Vooruit per bank betalen of in overleg met mij contant.
Heb je vragen? Mail mij, weet je het al zeker? meld je dan aan!

Schrijf je in